Охраната на голяма американска банка арестува холивудски режисьор, след като го заподозря в опит да извърши обир. 35-годишният Райън Куглър е останал с белезници само няколко минути, преди да стане ясно, че е станала грешка и той да бъде освободен с извинение от служителите на банката.

Куглър, който е режисьор на хита „Черната пантера“ от 2018 г. е влязъл в банката, за да изтегли 12 000 долара от сметката си. Той е предал на касиерката в банката заявлението за изтегляне на сумата, но е добавил от задната му страна надпис „Моля парите да ми бъдат преброени дискретно“.

Служителката грешно е разбрала намеренията на мъжа с черни очила и медицинска маска на лицето и веднага е подала сигнал за тревога.

От видеото, разпространено в социалните мрежи, се вижда, че двама въоръжени охранители се приближават към режисьора и му нареждат да сложи ръцете си зад гърба. Той е изненадан, но бързо се подчинява. След това е изведен от банката.

В изявление за „Variety“ Райън Куглър съобщава, че навън е обяснил на охранителите кой е и какво се е случило. Той смята, че инцидентът не е трябвало да се случва, но се е разбрал с банката и ще продължи да е техен клиент.

Снимка: Getty Images

„Черната пантера“ стана вторият най-успешен филм през 2018 г. и беше номиниран за 7 награди „Оскар“, включително за филм на годината. В крайна сметка супергеройската лента не спечели най-важния „Оскар“, но си тръгна с три други. Това не е единственият случай, в който филм на Райън Куглър стига до церемонията – той е режисьор на филма „Крийд“ и продуцент на „Юда и Черният месия“.