Започнаха снимките на предисторията на игралния сериал „Игра на тронове”, предават медиите зад Океана. Киноманиаците, които все още не са се отърсили от епичния край на сериала, ще имат възможността отново да се завърнат във вселената на Вестерос.

Въпреки че от HBO не потвърждават официално информацията, фенове на фентъзи епоса споделиха снимки, на които се вижда, че кипи работа на снимачната площадка на сериала в Северна Ирландия. 

Работното заглавие на предисторията е „Кървава луна” (Bloodmoon от англ.). Според запознати тя ще проследи периода на т.н. „Дълга нощ”, а действието ще се развива хиляди години преди битката за железния трон. 

Това ще бъде увлекателна хроника за падението на Златната век на героите, възхода на белите бродници и почти цялото унищожение на човечеството.

По непотвърдени данни, екипът на продукцията ще се запази – авторът на поредицата Джордж Р. Р. Мартин ще продължи да консултира екипа, Дан Вайс и Дейвид Беньоф ще са изпълнителни продуценти, а Си Джей Кларксън ще режисира.

Сред вече известните актьори присъства името на Наоми Уотс. 

В социалната мрежа „Туитър” Уоттс каза, че е била изплашена, но и развълнувана когато са ѝ предложили ролята. Актрисата се надява феновете да намерят нещо ново в предисторията и обеща да не ги разочарова. 

Въпреки оскъдната информация за момента, Мартин сподели, че в новия сериал няма да ги има познатите градове, дракони, фамилии и дори железния трон.

Зимата дойде, време е за Дългата нощ.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!