На 6 февруари кралица Елизабет ще отбележи 70 години на трона. Това е платинен юбилей, но точно този израз доведе до главоболия производителите на сувенири.

Оказа се, че 10 800 чаши, чинии и други предмети са изработени с грешен надпис. Вместо Jubilee на тях пише "Jubbly", което на английски означава „неочаквано”.

Снимка: Wholesale Clearance U.K.

Сега изпълнителният директор на Wholesale Clearance U.K. Карл Бакстър се опитва да превърне дефекта в ефект. В сайта си той търси търговец, който да изкупи цялата стока на стойност 44 000 долара, която според него може да се продаде с печалба от 400 000 долара.

Снимка: Wholesale Clearance U.K.

„Направете си състезание по чупене на чинии... Искате ли да играете фризби, но по малко по-опасен начин?“ – опитва се да оригиналничи сайтът.

Пред Би Би Си говорител на Wholesale Clearance U.K. заявява, че за всяко нещо си има пазар.

Снимка: Wholesale Clearance U.K.

Юбилеят на кралицата е на 6 февруари, но големите тържества ще започнат на 2 юни, когато времето ще е подходящо за паради, концерти и други събития на открито.

95-годишната Елизабет стана най-дълго управлявалият британски монарх още през септември 2015 г. Тогава тя задмина рекорда на своята прапрапрабаба Виктория, която е била на трона 63 години и 216 дни.