Графичните дизайнери от myvouchercodes.co.uk – Николай Лем и Николет Мерес, обединили сили и знания със специалиста по генетика Джени Чен за създаването на компютърни портрети от бъдещето, които представят как биха изглеждали 25-годишните деца на Катрин Мидълтън и принц Уилям. Прогнозите на Чен са базирани на тенденции, които учените са откроили, изучавайки чертите на лицето на хората. Специалистката уточнява, че нито една от тези прогнози не може да бъде категорична, но някои варианти са по-вероятни от други

Снимка: myvouchercodes.co.uk/ Nickolay Lamm, Nikolett Mérész

Например, що се отнася до цвета на очите, детето на херцога и херцогинята на Кеймбридж има 50% шанс да е със зелени очи, като на майка си, и 50% шанс да бъде със сини очи, като на баща си. Затова дизайнерите направили портрета на дъщерята на кралското семейство със зелени очи, а този на сина – със сини.

Маслиненият тен на Кейт пък е доминиращ над светлата кожа на принц Уилям, затова се очаква децата да са с по-тъмна кожа, като на майка си. Тъмните коси на Кейт също се очаква да "преборят" светлата коса на Уилям, затова портретите на неродените деца на двойката са с кестеняви коси.

Целият материал можете да прочетете тук>>>