За изисканите любители на виното, разходката по каменни стъпала в прохладна, тъмна изба е важна част от посещението на винарна. Един испански винопроизводител предлага още по-специално изживяване – с плавници и кислородна бутилка. 

Година и половина на морското дъно прекарват бутилки бяло и червено вино. Заради високото атмосферно налягане, тъмнината и дори температурата на морската вода, виното става необичайно меко и копринено. Бутилките, които се продават на дребно между 60 и 100 долара, често се доставят с автентично прикрепени към тях морски звезди и миди.

Методът е вдъхновен от разкази за шампанско, оцеляло от корабокрушения след стотици години под водата и останало с неповторим вкус.

Морето създава различни условия за виното. Дълбочината ясно допринася за определено налягане върху бутилките, което им позволява да имат повече кислород вътре.

Резултатът е, че  вината са по-меки и по-нежни. Танините са много по-интегрирани и много по-ароматни. Истината е, че вкусът може да ви се стори смущаващ първоначално, защото не го асоциирате с нищо познато, но  характеристиките на гроздето са запазени – виното е копринено и пивко.