Французинът д-р Крисчън Чени е толкова възрастен, че помни испанския грип от 1918 г. и дори е участвал в лечението на пациенти с тиф през Втората световна война. Медикът скоро ще навърши 99 г., въпреки това продължава да практикува и дори в консултира онлайн заразени с COVID-19 хора.

Снимка: btvnovinite.bg

След прекарана домашна карантина медикът се готви да възобнови посещенията си в дом за възрастни хора. За съжаление, д-р Чени трябва да отложи часовете си в клиниката в предградие на Париж, защото в лечебното заведение има недостиг на лични предпазни средства.

Въпреки напредналата възраст, на д-р Чени не му се налага да носи очила, за да прегледа пациентите си. Той много добре осъзнава, че е в рискова група и може да се зарази с COVID-19, но посочва, че не може да игнорира възрастните хора от дома, защото се грижи за настанените там от 1951 г.

Снимка: btvnovinite.bg

Преди да стане лекар, мъжът е работил като заварчик, след което се е преквалифицирал в рентгенолог, а след това – в личен лекар. Д-р Чени споделя, че останал неприятно изненадан липсата на готовност във Франция за борба със заразата.

В клиниката, където практикува медикът, има още два лекаря, които отговарят за близо 19 хил. души, които в момента разчитат само на Спешна помощ.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!