В специално кафене във Варна всеки посетител може да погали различни котки, докато пие кафето си. 

Негова собственичка е Анастасия, която пристига с родителите си от Латвия в България преди 9 години. Котешкото кафене дълго време е било само мечта за младата жена, докато един ден не разработва по-сериозно идеята си. 

"Израснала съм с котки. Даже по-късно, когато заживях сама, в собствения си апартамент винаги имах поне две" - споделя тя в интервю за Ladyzone.bg.

Снимка: https://katt.cafe/

В котешкото кафене в момента има общо 8 котета, като още 2 очакват да бъдат ваксинирани, да им се постави микрочип и да бъдат настанени. Други две котки, които могат да бъдат видяни и погалени в кафенето, са порода свинкс. 

"Котенцата са спасени, без майки и хора, които да се грижат за тях. Едното котешко семейство беше спасено полуживо от едно дърво още като бяха сукалчета. Майка им ги занесла там, отишла да търси храна и била ударена от автомобил. Поне два дена никой не е обръщал внимание на плачещите котета на дървото." - разказва собственичката. 

В кафенето често ходят хора със здравословни проблеми и паник атаки. Галенето на котки ги успокоява и им помага да се успокоят. 

Повече за кафенето и какви грижи се полагат за котките - четете на Ladyzone.bg.