Нюйоркчанин напусна работата си като учител, за да разхожда кучета. Оказва се, че любимото му занимание му носи три пъти повече доходи.

Докато 34-годишният Майкъл Джоузефс работел като учител, печелел по $38 000 годишно. Той решил да започне да разхожда кучета, за да изкарва допълнително пари. Бързо успял да намери клиенти, тъй като собственото му куче често впечатлявало съседите им с добрите си обноски. Хората често спирали Майкъл, за да го попитат дали дресира кучета, разказва "Ню Йорк Таймс".

Веднага щом започнал да обучава домашните любимци, клиентите му се увеличили. С течение на времето той решил да напусне училище и да се посвети изцяло на животните. Това решение се оказало правилно. През 2022 г. Джоузефс спечелил $120 000.

Осъзнавайки, че тези услуги са много търсени, мъжът основал компания и наел петима служители на пълен работен ден. Неговата фирма извършва разходки на кучета за 25-30 долара на час, обучение на кученца за 60 долара на час и гледане на кутрета за 65 долара на ден.

„Обичам този бизнес. За мен кучетата винаги са били основното нещо в живота ми! Те са много отдадени и ни доставят толкова много радост“, споделя мъжът.

Услугите за домашни любимци в САЩ процъфтяват, тъй като над 23 млн домакинства в страната осиновиха кучета и котки по време на пандемията. След края на ограниченията хората се върнаха в офисите, а домашните им любимци остават без надзор у дома. Поради това американците се принудиха да наемат гледачи на кучета и котки.