Четири ученички ще представят страната ни на европейско състезание за „Учебна компания на годината“. Младите предприемачи са от Карлово и правят здравословни шоколадови бонбони с пълнеж от розово сладко.

Петя, Вики, Ема и Яна са от учебна компания „Калиопа“, която спечели първото място в категория „Учебна компания на годината“ в най-голямото предприемаческо състезание за ученици „Изгряващи звезди“ 2020 на „Джуниър Ачийвмънт“.

Можете да подкрепите нашия отбор ТУК!

Продуктът, с който представят страната ни, са здравословни шоколадови бонбони с пълнеж от домашно сладко от рози и бадемов веган ганаш.

Бонбоните "Kalimazing Chocolates" са без глутен, лактоза и захар. 

Сладкото от рози е в основата на техния продукт. За целта вече 3 години момичетата се грижат за поле от маслодайни рози в района на родния си град. За направата на бонбоните ученичките получили ценни съвети от световноизвестния шоколатиер Павел Павлов.

Снимка: Instagram

Финалите на европейското състезание ще се проведат на два етапа – презентация и представяне пред жури, както и открито гласуване, в което отборът се състезава за награда на публиката. Надпреварата се организира от JA Европа.

От 22 до 24 юли ще протече големият финал за най-добра учебна компания на Европа. Всички номинации са публикувани тук.

Може да подкрепите българския отбор тук.

Вижте още за дейността на момичетата в LadyZone.