Филипинка, чието семейството не я подкрепя, след като разкрива, че е трансджендър жена, влезе в историята, след като беше коронована за Мис Интерконтинентал Нова Зеландия 2020.

Ариел Кийл е родена в традиционно филипинско семейство в град Давао преди да се премести в Нова Зеландия, където израства.

26-годишната кралица на красотата започва прехода към новата си идентичност през 2017 г., но нещата са невероятно трудни, тъй като първоначално не получава подкрепа от семейството си. "Разкриването като гей мъж не беше толкова ужасяващо, колкото като трансджендър жена", споделя Ариел пред британския вестник "Метро". "Целият ви живот се променя - както и начинът, по който хората ще ви виждат завинаги."

Ариел допълва: "Знаех, че това да съм открито трансджендър жена, означава, че голяма част от света ще си помисли, че съм някакво болно недоразумение на природата, но винаги разсъждавам върху това, когато вземам решения - когато съм на 70 и съм на смъртно легло, дали това ще е нещо, за което ще съжалявам, че направих или не направих?".

"Отговорът беше кристално ясен. Вече бях прекарала формиращите години от живота си с погрешен пол, не исках и да губя двайсетте години от него в погрешното тяло. Този начин на мислене наистина ми помогна да се обърна към родителите си, защото знаех, че каквато и да е реакцията им, това е нещо, което трябва да направя за себе си", допълва тя.

Първоначално семейството на Ариел я гони, когато тя им споделя, че е трансджендър жена, но тогава тя изрича по-горните думи, заради които баща й вече я приема напълно като своя дъщеря.

"Виждам по изражението на лицето му, че той се гордее с мен, истински горд е с мен", казва тя.

Ариел наскоро влезе в историята, като стана първата трансдженсър жена и филипинка, която спечели конкурса за красота Мис Интерконтинентал Нова Зеландия.

"Състезанието беше невероятно изживяване. Това е нещо, което исках да направя от дълго време, така че беше невероятно да изживея мечтата си", казва тя.

"Бих казала на всеки филипинец, който тръгва на подобно пътуване, да остане верен на себе си винаги. Не позволявайте на мненията на хората да разводняват душата ви като човек. Имате само един живот, изживейте го според собствените си разбирания", заявява тя.

Вижте повече за Ариел Кийл - новата Мис Интерконтинентал Нова Зеландия, в Ladyzone.bg

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!