След известно затишие певицата Тони Димитрова издаде нова песен - "Любов в сегашно време", с която продължава напред след тежката 2020 г. и непрежалимата загуба на своя брат заради пандемията. Тя вече е записала още две песни, които предстои да излязат, а едната е със специално посвещение. Какво точно - ще стане ясно през есента.

Преди 25 години любимата изпълнителка прохожда на сцената по своя славен път с най-специалната песен в нейния живот. Сега за августовската тема на LadyZone.bg Тони разказва за раждането на "Ах, морето":

"Имам много песни за морето, но тази ми беше първата. И така ми стана като второ фамилно име и като печат. Роди се през 1996 г. Тогава вече бях започнала да работя със Стефан Диомов, но нямах песни. И в един прекрасен ден дойде неговият племенник Стефан Маринов и каза: "Сега ще ти направим една песен, ще я представим на "Бургас и морето". Така се роди "Ах, морето" по текст на Иван Ненков и музика на Стефан Маринов.

В самия ден на фестивала бях изтръпнала просто. Отделно нямаше какво да облека. Чудех се къде съм тръгнала на "Бургас и морето". Тогава в движение съм се учела на толкова много неща. И така, когато търсех тоалет, видях на една витрина една бяла риза с дълги ръкави и някакви златни работи там по тях. Взех я. Облякох я с един потник и с един черен панталон. Бях с къса коса тогава. Излязох и развях ръкавите. Да, обаче от вълнение при певците се случват две неща понякога. Или пеят ниско, или високо. Понижаването е катастрофа, ужасно звучи. Повишаването пак си личи, но не е така дразнещо. И аз точно това направих. Повиших. "Ах, морето... АаАаАаААААААА". Отидох горе във висините. Обаче... хората много харесаха песента. И откъде да знаят, че съм повишила. Тогава нямаше жури, публиката решаваше. Дадоха ми трето място. Първо място взеха Ема и Гого с "Имало в Бургас", второ - Ваня Костова с "Молба". Между другото аз бях вокалистка и бях записала вокалите и на тези две песни.

Песента си спечели такава широка популярност. В началото хората дори не знаеха кой я пее. Чудеха се - това дали е "Тоника"? Не е сякаш. По онова време "Тоника" отделно ме вкараха с тази песен в един техен албум, с който подкрепяха млади таланти. Така хората още повече се объркаха. В един прекрасен момент направихме представяне на песента в националната телевизия. (...) Тази песен ми е прощъпулникът и е най-специалната в моя живот".

Цялото интервю с Тони Димитрова, от което ще научите за новите й проекти, както и за най-смешния комплимент, който е получавала някога от почитател, четете в Ladyzone.bg: