Актрисата Леа Ремини, която е бивш член на сциентоложката църква и неин върл критик, заяви в интервю, че актьорът Том Круз е смятан за божество на сциентолозите. Американецът е член на сциентоложката църква, смятана от много хора за секта от години и винаги е защитавал нейните учения.

Леа Ремини
Снимка: Getty Images

“В момента Круз е на втора позиция след настоящия лидер на сциентоложката църква Дейвид Мискавидж – спасителят на свободния свят”, обяснява Ремини в интервю. По думите й членовете на църквата, които са по-долен ранг, били задължени и поощрявани да гледат филмите на Том Круз множество пъти по кината, за да ги издигнат в бокс офис класацията.

Твърденията на Ремини, която години наред продуцира и води предаване за бивши членове на сциентоложката църква, бяха подкрепени и от бившия член на организацията Брий Мууд.

Снимка: Getty Images

“Том Круз е бог за ниските рангове. Всеки път когато по кината има филм с него от църквата ни купуваха билети за прожекциите. Обикновено става въпрос за 500, 1000 или 2500 билета”, твърди Мууд.

Круз отказва да коментира каквото и да било за сциентоложката църква, на която е член от години. Осиновените му деца Изабела и Конър Круз също са членове на сциентоложката църква.