Американският актьор и носител на „Оскар“ Том Ханкс разказа за първи път за сблъсъка си с новия коронавирус. Ханкс и съпругата му Рита Уилсън бяха едни от първите знаменитости, при които беше потвърден COVID-19. Двамата се лекуваха и останаха в изолация в Австралия.

В интервю за „Нешънъл дифенс радио шоу“ Том Ханкс разказа за болестта и как е преминала напълно различно при него и при съпругата му.

„При Рита всичко беше много по-тежко. Тя беше с доста по-висока температура и нямаше обоняние и вкус. Не изпитваше никакво удоволствие от храната в продължение на три седмици“, разказва Ханкс.

Снимка: EPA

По-късно при съпругата му се появило гадене и повръщане, като „беше толкова зле, че трябваше да се влачи по пода, за да стигне до тоалетната“.

За себе си Ханкс разказва, че е преминал през COVID-19 с напълно различни симптоми – температура, ужасна умора и силни болки в цялото тяло.

„Откриха ни болестта сравнително рано в Австралия и искаха да не я предадем на никой друг, поради което ни наложиха задължителна карантина“, разказва Ханкс. По думите му той се опитвал всеки ден да прави леки базови упражнения, но всяко движение му коствало ужасно много усилия.

„Бях абсолютно премазан от тренировка, продължила само 12 минути“.

„От време на време в изолационната ни влизаха лекари или медицински сестри и веднъж ме питат „Как се чувствате?“ и аз им казвам, че не мога да направя дори най-базови упражнения. Сестрата ме погледна над очилата си все едно говори на най-тъпото човешко същество и ми каза „Ами, имате COVID-19”, казва още Ханкс.

Том Ханкс и Рита Уилсън се лекуваха от COVID-19 в продължение на повече от 2 седмици, като сега са напълно излекувани и обратно у дома в Лос Анджелис.