Да се хвърлиш от хеликоптер, да полетиш от стените на средновековен замък или да скочиш от 28 м в езеро в пещера - това е въпросът за българина Тодор Спасов.

За него да скочиш от 28 м, падайки надолу със скорост над 90 км/ч и да се приземиш във водата, е ежедневие. Тодор е посветил живота си на височинните скокове и е първият българин, състезаващ се в т. нар. клиф дайвинг.

Риана Ифленд е австралийка, която миналата година спечели четвъртата си поредна световна титла в този спорт. Всъщност тя е най-успешната жена-скачач в този екстремен спорт за всички времена. 

Любовта към екстремните спортове ги събира и днес. Двойката обикаля дивите места из България в търсене на най-добрите места за скачане. Шампионите по височинни скокове във вода гостуваха в студиото на "Преди обед" по bTV, за да разкажат за преживяванията си. 

"Скачала съм повече от 20 години. През по-голямата част от живота ми правя това. Клиф дайвинг и хай дайвинг кариерата ми започна преди 4-5 години", казва Риана Ифленд.

"Когато малка бях гимнастичка и скачах на трамплин, като след това ми стана интересно да скачам във вода и се състезавах за Австралия - както знаете, там има много плажове", допълва тя.

"Височинните скокове във вода от 20 метра са доста опасен спорт, но и други спортове предизвикват такива рискове. За съжаление се случват такива неща, това е част от спорта. Имала съм няколко такива наранявания, но за радост - нищо сериозно", казва Риана Ифленд.

"За мен е голямо удоволвие да посещавам България и да скачам, но Италия е едно от любимите ми места за скачане", казва Риана. 

"Когато бях на 21 години приключих като олимпийски състезател в дисциплината на 3 м и тогава реших да се посветя на фрий дайвинга", допълва Ифленд.

"Преди две седмици отидохме в Румъния в една от най-големите солни мини, която се намира на 120 метра под земята. Водата беше много солена - 70% по-солена от морската вода. Беше преживяване веднъж в живота. Много съм горда да кажа, че съм направила такъв скок", разказва екстремната спортистка.

Как двамата се запознават? Вижте от видеото в Ladyzone.bg.