Тина Бояджиева е родена в София и е фотограф. На 18 години заминава да учи във Флорида, а по-късно се установява в Ню Йорк. След 15-годишна успешна кариера в банковите среди на Америка, тя си дава сметка, че „не живее своята американска мечта“. Като безстрашен супергерой, тя се впуска в приключението, наречено Фотография. Снимките й ни показват, че има красота навсякъде около нас.  Последният й проект е наречен "Панелките". Ето какво споделя тя за него:

"Израснах през последното десетилетие на комунизма в Източна Европа. Животът ми трябваше да бъде предопределен, защото политическата система по онова време не приемаше свобода на изразяване, творчество, а пътувания в чужбина просто не бяха позволени. Или по-точно, бяха позволени само за малцина, привилегировани. Повечето хора живееха, учеха и работеха това което им беше отредено спрямо партийния ред, партийната логика и морал. Нямаше Коледа, банани се ядяха веднъж годишно, Кока-кола се намираше само с връзки и всички деца имаха едни и същи играчки, дрехи и Балканчета. (...)

Снимка: Тина Бояджиева

"Панелките" е завръщане към местата в София, където израснах, през призмата на модата и естетиката. Проектът има за цел да покаже контраста между това, което може да се счита за грозно, безнадеждно и примитивно и финеса на зряла и светска жена, изградила се в коренно различна среда, но благодарение точно на тези свои корени. Основното послание е, че човешкият дух не може да бъде ограничен независимо в колко безнадеждна или сива среда е затворен. Човек никога не се отказва от стремежа си за реализация, лично развитие, и любопитство за творчество.

Стилът е вдъхновен от модата на 70-те, 80-те и 90-те години, по моделите от "Бурда". Снимките на Камбаните използват стила на Людмила Живкова, не заради носталгия по соцминалото, а заради ролята й на независима жена, която подкрепяше изкуството, чуждите култури и детското творчество в среда, която отричаше всичко това. Животът ми и професионалното ми развитие са доказателство за това, че невъзможни неща няма. Всички са длъжни да преследват мечтите си и да не забравят детето в себе си".

Модел: Виктория Димитрова, Ivet Fashion
Грим: Марина Младенова
Стилист: Станимира Стефанова
Асистент: Марин Гайдарски

Цялата история около проекта на фотографката Тина Бояджиева и повече снимки от него вижте в Ladyzone.bg