Кралете на фънка и ейсид джаз движението The Brand New Heavies с концерт в София на 24 януари.

В зала „Универсиада” българската публика ще чуе най-големите им хитове, както и песни от юбилейния им албум. У нас групата идва с вокал Анджела Ричи, известна с харизматичното си присъствие и невероятен талант да интерпретира джаз и фънк по адекватен за 21 век начин.

The Brand New Heavies се завърнаха в концертните зали след записите на едноименния албум “TBNH”, с който отбелязват 30-годишнината си на сцената.

Турнето “The Funk Is Back” стартира на 31 октомври в Брайтън, а билетите за първия концерт, както и за предстоящите в Лондон, Манчестър и Глазгоу, са напълно разпродадени.

Формацията започва пътя си от лондонските клубове, а характерните й стил и звучене я извеждат на големите концертни подиуми.

Ядрото на The Brand New Heavies са композиторите Саймън Бартоломео и Андрю Леви, които с музиката си вдъхновяват поколение успешни изпълнители, включително Jamiroquai, D’Angelo, Ерика Баду и суперпродуцента Марк Ронсън, който определя техния дебютен албум като един от петте, променили живота му.

През годините 15 от хитовете на The Brand New Heavies достигат челните места на британските и американските класации за сингли, денс, клубна, ар енд би и хип хоп музика, а албумите им са с платинен статус по продажби.

Сред най-обичаните им песни са „Dream On Dreamer”, „Sometimes”, „You’ve Got A Friend”, „Apparently Nothing”, „Shelter”, „Never Stop” и др.