Може би сте го гледали в „Робин Худ: Принцът на разбойниците“ или го помните от „Бодигард“, в който си партнира с Уитни Хюстан. А ако сте почитатели на сериалите и следите новите неща, може би сте го гледали и в продуцирания от него „Йелоустоун“. Но когато говорим за Кевин Костнър, който днес навършва 65 години, има един филм в кариерата му, който засенчва всичко останало – епичният „Танцуващият с вълци“.

Преди танца – как Кевин Костнър стана холивудска звезда

Като повечето актьори в началото на кариерата си Костнър трябвало да се снима в реклами, в малки роли и в съвсем незначителни филми. Една от тези роли е във филма „Голямото замръзване“, в който играе самоубил се студент, който се появява само в някои сцени с ретроспекция. 28-годишният Костнър приема ролята само защото е приятел на режисьора Лорънс Касдан и защото получава обещание за по-голяма роля в следващия му филм.

През 1985 г. Касдан изпълнява обещанието си и взема Кевин Костнър във филма си „Силверадо“. Това се оказва ролята, благодарение на която продуцентите в Холивуд забелязват таланта му и започнали да го търсят. През 1987 г. Костнър се снимал в „Недосегаемите“, а след още две години в „Поле на мечтите“. Благодарение на тези филми придобива статут на холивудска кинозвезда, но най-голямото постижение в кариерата му тогава тепърва предстои.

„Танцуващият с вълци“ и как само Кевин Костнър прозря потенциала на историята - четете в Ladyzone.bg