Още преди да се заговори за летящи чинии през втората половина на ХХ век, мнозина са си задавали въпроса дали сме сами във Вселената, или не.

Един от хората, които са вярвали, че има и други цивилизации, е големият британски политик Уинстън Чърчил.

През 1939 г. той пише есе, в което говори за вероятността да има живот извън Земята и казва.

„Аз от своя страна не съм кой знае колко впечатлен от успеха на нашата цивилизация тук. Затова смятам, че едва ли сме единствената точка в безкрайната Вселена, на която има разумни същества. Нито пък че сме най-висшата форма на живот в психическо или физическо отношение“, пише той.

Снимка: istockphoto.com

В края на 40-те години са регистрирани първите срещи с предполагаеми летящи чинии, макар и уфолозите да са убедени, че доказателства за посетители от космоса има в много древни ръкописи и рисунки.

Актрисата Джилиън Андерсън, която е най-известна в ролята на скептичната Скъли от сериала „Досиетата Х“, казва преди време в интервю за вестник „Гардиън“: „Вярвам, че в една толкова голяма Вселена не може да има само една планета, която е пълна с живот. Това не значи задължително, че има извънземни, но може и да има. Не бих го отхвърлила.“

Андерсън е доста умерена във вярата си. За разлика от нея други звезди са твърдо убедени, че животът извън Земята е факт.

Снимка: istockphoto.com

Друг актьор, свързан с извънземен сериал, споделя абсолютната си увереност. Уилям Шатнър от „Стар Трек“ казва: „Няма съмнение, че има живот в Космоса. Математиката води към това заключение. За мен няма съмнение, че Вселената гъмжи - да, гъмжи от живот във всичките му форми.“

На сайта LadyZone.bg може да прочетете како мислят още доста знаменитости за съществуването на живот извън Земята: