Световната премиера на филма за оперната прима Соня Йончева се състоя тази вечер в рамките на фестивала „Киномания”. Продукцията проследява всекидневието на певицата и триумфите й по най-големите музикални сцени.

Повече от две години снимачният екип, воден от Георги Тошев е следвал Соня Йончева на два континента. Документалният филм "Sempre Libera" за първи път ни среща толкова близо с талантливата българка.

„Тя е заета до 2025 г., може да си представите – на 36 години, изиграла е 50-те знакови роли в операта, за каква кариера става въпрос. Филмът проследява няколко години от нейния живот и смея да твърдя, че Соня Йончева допусна мен и екипа изключително близо”, коментира авторът.

Зрителите ще видят както най-близките хора в живота на оперната певица, така и звезди на световната музикална сцена като Пласидо Доминго, диригентите Валерий Гергиев и Антонио Папано.

„Очаква ме премиера в Париж, Берлин, Виена и Барселона през 2019 г., след което филмът ще тръгне да пътува и към Америка. Преди това обаче, зрителите на bTV ще видят два епизода в поредицата "НепознатиТЕ", която започва от 9 декември”, каза още Георги Тошев.