Беше ни ясно, че загубата на делото за клевета срещу вестник „Сън“ е лош знак за бъдещето на Джони Деп, но не очаквахме нещата да се случат толкова бързо. В Инстаграм актьорът обяви, че от студио „Warner Bros.“ са го помолили да се откаже от ролята си в поредицата „Фантастични животни“ и той е приел.

"Бях помолен от Warner Bros. да се откажа от ролята си на Гринделвалд във "Фантастични животни", аз уважих тази молба и приех", сподели актьорът в социалната мрежа.

Снимка: Getty Images

Във филмите, които са по сценарии на авторката на „Хари Потър“ Джоан Роулинг, Деп изпълнява ролята на черния магьосник Гелърт Гринделвалд, който тероризира света на магьосниците. Идеята на писателката беше а има 5 филма, като последният да завърши с дуел между Гринделвалд и Албус Дъмбълдор (в ролята е Джъд Лоу). И тъй като историята не може да продължи без Гринделвалд, студиото ще трябва да наеме нов актьор за ролята.

Още през 2016 г., когато стана ясно, че Джони Деп ще изпълнява ролята на Гринделвалд, доста хора се обявиха срещу това решение. Причината за недоволството им беше твърдението, че актьорът е удрял съпругата си Амбър Хърд. Тогава писателката Джоан Роулинг защити избора на актьора.

На сайта LadyZone.bg може да прочетете още за съдебните битки на Джони Деп и бившата му съпруга: