Джони Деп загуби делото за клевета срещу британския вестник „Сън“. Актьорът заведе дело срещу вестника, след като през 2018 г. изданието го нарече „wife beater“ – човек, който бие съпругата си. Съдебният процес привлече огромен интерес и по тази причина британските медии го обявиха за „делото на века“.

През последните години обаче излезе информация, която сочи, че Хърд е излъгала за част от твърденията си и е подправила доказателства. Това подтикна Деп да заведе две дела – едно в САЩ срещу самата Хърд и едно във Великобритания срещу вестник „Сън“.

Снимка: Getty Images

На 2 ноември съдът в Лондон публикува решението на съдията по делото, според който думите, използвани от вестника, не могат да се считат за клевета.

Това е разочарование за феновете на Джони Деп, които са убедени в невинността му. На актьора обаче му предстои още едно дело, което ще е дори по-важно. През май 2021 г. той и Амбър Хърд ще се изправят отново един срещу друг в съда, този път в американския щат Вирджиния. Джони Деп съди бившата си съпруга за клевета и настоява тя да му плати 50 милиона долара.

Още за делото може да прочетете на сайта LadyZone.bg:

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!