Александър Димитров създава безплатен онлайн курс по български език и култура, за да научи чужденците защо „петима Петко не чакат” и защо „писменост” се пише с едно „н”. 

Александър е на 23 години, учи магистратура по „Международен бизнес” в УННС. От малък проявява интерес към чуждите езици и до момента освен родния български знае още пет – английски, френски, португалски, испански и румънски. За недългия си житейски път е имал възможността да участва в много международни конференции и проекти.

В момента е екскурзовод във „Free Sofia Tour”, a през декември му предстои да се превъплъти в ролята на лектор в TEDxLozenets, където ще сподели тайната за бързо и лесно научаване на чужди езици. И между всички тези занимания през октомври му хрумва идеята да създаде безплатен онлайн курс по български език и култура за чужденци.

„Винаги съм обичал да уча чужди езици и да представлявам България пред чужденците, но всъщност никога преди не съм си и помислял да започна да преподавам български език”, разказа пред Ladyzone.bg младият ентусиаст.

„Магията на българския език се крие в богатството от думи. На български „любов” и „обич” значат едно и също нещо. При повечето езици има само една дума за „любов”, добавя Александър.

За това как започва всичко и как говори един перуанец на български вижте материала в Ladyzone.bg