От днес зоологическата градина в София отваря врати. Спазването на дистанция е задължително условие при посещението на зоологическата градина, а  на посетителите се препоръчва да са с маски и ръкавици. Забранява се докосването на рампите и клетките. 

Снимка: btvnovinite.bg

Пейките и детските площадки са с ограничителни ленти и са забранени за ползване. Храненето на животните също е абсолютно забранено, обясниха от ръководството на зоопарка. Затворени за посетители остават закритите зали.

Най-нетърпеливите посетители бяха в зоопарка минути след отварянето на касите – в 9 ч. Споделят, че спазват всички противоепидемични мерки. Най-голям интерес сред посетителите предизвика белият бенгалски тигър, който в със сини очи. 

Посетителите могат да се запознаят и с нови обитатели на парка – бебета от семейство муфлони, воден козел и антилопи.

Снимка: btvnovinite.bg

„Залата на големите котки и слонарника са затворени за посетители с логичното обяснение, че не искаме да се струпват много хора на затворено. Те остават затворени и защото трябва да се дезинфекцират непрекъснато, а животните нощуват там и това не е препоръчително за тях“, уточни Добромир Бориславов, директор на Столичният зоопарк.