Наближава големият зимен концерт на Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени". Той е на 11 ноември в зала 1 на НДК, а началото е 20 ч.

Това ще е втори по ред концерт за Стефан Вълдобрев и бандата му на тази сцена, след този от май 2018 г., когато залата бе препълнена.

„Много рядко имаме такъв голям финансов ресурс, за да си позволим да направим мащабен концерт. Подготвили сме визии, специално мислени за сцената на НДК”, каза в интервю за БГНЕС Стефан Вълдобрев.

Той е подготвил и коледна песен, озаглавена „Лепило за брада”. За първи път бандата ще я изпълни именно на концерта на 11 ноември.

След заслужена почивка Стефан Вълдобрев се надява да започне и работата по нов албум.

„Музиката е едно херметическо пространство. Тя е най-чистата форма на всичко. Публиката иска едно единствено нещо – да отиде вечерта някъде, да забрави за реалността и страховете навън и просто да се забавлява”, каза Стефан Вълдобрев.

„Колкото по-тежък е бил процесът на създаване на произведение на изкуството, толкова по-леко трябва да се представи то на публиката. Трябва да изглежда като забавление и радост. Никой не трябва да знае колко безсънни нощи стоят зад него. В този смисъл всичко, което представяме, е с такава лекота. Това не значи, че създаването му е бил такъв, напротив”, сподели Вълдобрев.

Обичайно и този път ще чуем само най-добрите им песни в продължение на поне два часа. Сред тях са "По-полека", "Холивуд", "Рай", "Към", "Едно", "Тази песен не е за любов", "Фойерверк", "Аз ли съм или не съм", "Бряг с цвят най-зелен", "Сняг над Сахара", "Обичам те, мила", “Да” и други.