Режисьорът Стивън Спилбърг се отказа от режисирането на предстоящия нов филм за Индиана Джоунс, предадоха световните кино медии.

Той ще продължи да участва в лентата, но като продуцент. Очаква се мястото на режисьор да бъде поето от Джеймс Манголд, който режисира една от номинираните за „Оскар“ ленти тази година „Форд срещу Ферари“.

Това означава, че безименният все още пети епизод на Индиана Джоунс ще бъде първият филм в 39-годишния франчайз, който не е режисиран от Спилбърг.

Решението му да не режисира този път било продиктувано от желанието да „отстъпи наследството на героя на по-младото поколение, което да покаже своята история“.

Реакциите на феновете онлайн не закъсняха. Мнозина пожелаха лентата да бъде спряна и да не се снима без участието на култовия режисьор. Други пък избраха по-хумористичен начин да приемат скръбната новина.

„Стивън Спилбърг няма да режисира Индиана Джоунс 5. Ако Харисън Форд също напусне кокошарника, имаме предложение за нова главна роля“, написа един потребител и сподели снимка на Кърмит, облечен като археолога.

„Знам, че това звучи налудничаво, но изглежда, че има достатъчно доказателства, които подкрепят теорията, че няма нужда да гледате Индиана Джоунс 5 ако не искате“, пише друг потребител по повод новината, че вероятно Джеймс Манголд ще поеме режисьорския стол.

Други пък съзряха проблеми в „Лукасфилм“ – компанията, продуцираща филмите за Индиана Джоунс. „Поздравления за Катлин Кенеди за успешното унищожение на цялото наследство на Джордж Лукас. Сега успя да изгони Стивън Спилбърг от Индиана Джоунс 5“, пише един потребител.

Най-популярният коментар обаче гласи: Само си мисля… Защо не ВСИЧКИ да се откажат от Индиана Джоунс 5 и да не се снима? По този начин феновете ще могат да се наслаждават на оригиналните филми без да бъда разстроени от някакъв евтин вариант за прибиране на пари.