Близо денонощие 14 ловци от град Шипка копаха четириметров ров, за да извадят изпод земята ловджийско куче.  Животното пропаднало по време на лов за дива свиня.

Първата пусия продължила четири часа, когато установили, че едно от четириногите липсва. Собственикът му Иван Танев разказа, че джипиесът показал, че няма връзка с кучето и така се сетил, че е попаднало в дупка.

Снимка: btvnovinite.bg

Открито е от другото куче, което посочва мястото – под паднал бор, затрупано с шума. Ловът бил прекратен веднага и започнала спасителната акция.

Ловците копаят с кирки и лопати. „Не мога да ви опиша – четири-пет метра височина, няколко камиона пръст, скалиста почва, до осем и половина-девет вечерта, на прожектори“, обясни председателят  на ловната дружинка в гр. Шипка Диан Стайков.

Снимка: btvnovinite.bg

Под реалната заплаха от срутване работата продължава на другата сутрин. 6-годишният териер Зико е спасен минути преди пръстта да затрупа дупката.

„В момента, в който изкарахме кучето всички започнаха да викат, да се поздравяват. Тогава разбираме вече, че сме другари, че сме колектив, всичко си струва“, заяви собственикът на спасеното куче.

Зико се сдоби с прякор „миньора“, здрав е и готов за нови ловни подвизи.