Бившата национална състезателка по волейбол Соня Найденова заминава за Занзибар преди пандемията, но заради последвалите ограничения остава за по-дълго. Там среща италианския диджей Енцо Сифреди, с когото вече година и половина обитават своя остров на любовта. 

Всъщност Соня посещава Занзибар за първи път преди 13 години, за да кара сърф, без да подозира, че един ден ще се установи за по-дълго. През последните няколко години тя живее в Кейптаун, където работи като кайт сърф инструктор.

„Африка ме плени с различната култура и природа. С възможността за пътувания до екзотични дестинации. Тук има спокойствие и се чувствам много добре. В София не бях щастлива. Дори веднъж майка ми каза „Предпочитам да не те виждам една година, но да знам, че си щастлива, отколкото всеки ден да те виждам тук нещастна“. Това беше голяма помощ от нейна страна“ – разказва в ефира на bTV Соня, която планира живота си най-много година-две напред.

Снимка: bTV Media Group

„Според мен тук има коронавирус, както навсякъде по света, но не се преувеличава с рестрикции. Така няма стрес и хората не се отбягват. Местните живеят бавно и мислят за днешния ден, а не за другия месец или седмица. Затова са по-щастливи от нас – не се вглъбяват в далечното бъдеще“ – споделя Соня, която среща Енцо малко преди пандемията.

Двамата решават да останат в Занзибар, а не да се връщат в Европа в разгара на епидемията.

Целия материал можете да видите в LadyZone.bg