Свидетели сме как в момента филмовата индустрия се създава наново. Продуцентите търсят начини да продължат работата, за да могат да създава филми и сериали. И от компанията Netflix смятат, че са намерили начин.

В момента създателите на хитовия сериал “Оранжевото е новото черно” работят по нов сериал антология, наречен “Социална дистанция”. В него няма да има една обща история, а всеки епизод ще разказва отделна случка от живота под карантина.

В прессъобщението на Netflix се казва: "Вдъхновихме се да създадем сериал, който разказва истории за момента, през който преминаваме. Уникални, лични и дълбоко човешки истории, които показват как живеем отделно, но въпреки това заедно."

Иновативното е, че не само персонажите в сериала ще са дистанцирани един от друг, но също така противоепидемични мерки ще спазва и екипът, който седи зад предстоящата продукция: "Предизвикателството е да направим нещо ново - да създадем и продуцираме сериала виртуално, така че актьорите и екипът да остнат в безопасност. Сценаристите няма да се срещат по време на писането. Режисьорът Диего Валеско ще напътства актьорите от разстояние. Отговорничката по проекта Хилари Уайзман Греъм ще управлява проекта от хола си. Надяваме се, че “Социална дистанция” ще помогне на хората да се чувстват по-близо един до друг."

Предстои да научим още за сериала и за уникалния процес, по който ще бъде създаден.

На сайта LadyZone.bg може да прочетете още за безпрецедентните мерки, които Холивуд взема, за да може индустрията да продължи да съществува: