София е четвъртата спирка на изложбата FLASH на Лени Кравиц, която дебютира в галерия Leica, Лос Анджелис.

Когато бил дете, музикантът често играел с фотоапарата „Лайка“ на баща си – тогава кореспондент във Виетнам. Преди няколко години негов приятел фотограф му дал апарата си, за да снима. Той също се оказал „Лайка“, което заляло Кравиц със спомени за детството и баща му.

Затова звездата решил да излезе навън и да снима света около себе си – парадоксално обаче, светът около него също го снима.

„Интересно е, че същите тези хора, които ме преследват, за да ме снимат, са станали тема на изложбата ми. Чрез завъртане на обектива към тях, аз косвено поглеждам към себе си и сюрреалистичния свят, в който живея, когато пътувам. Този, който някога е бил ловец, се превръща в плячка“, споделя Лени.

От компанията „Лайка“ се свързали със звездата и заедно създали лимитираната серия от 125 фотоапарата Leica M-P Correspondent. Дизайнът е дело на Кравиц и неговата компания „Кравиц дизайн“ (Kravitz Design), като външният вид и името са вдъхновени от бащата на Лени и апарата, който той ползвал и в крайна сметка подарил на сина си за 21-годишнината му.

В изложбата FLASH е включена друга изложба – Ascension, която показва фотографиите на дългогодишния приятел и личен фотограф на Лени Кравиц – Матю Битон. Фотографът застава от другата страна на обектива и ни представя интимни моменти от всекидневието на рокзвездата на сцената, на път и когато композира.

FLASH и Ascension се обединяват, за да представят гледните точки за живота на музиканта отвън и отвътре в един цялостен спектър.

Вижте интервю с Битон от предаването „Преди обед“ по bTV: