Малцина знаят, че АББА на шведски означава баща. Всички обаче познават и припяват хитовете на една от най-разпознаваемите групи от Швеция, проправила пътя на местната музика към световната сцена.

През 1999 г., почти 30 години след Бьорн Улвеус и компания, един друг Бьорн, с още по-сложна фамилия, създава Мандо Диао. Името се появило в съня на тогава 18-годишния Бьорн и той самият не може да обясни какъв точно е смисъла на словосъчетанието.

По-важното е, че наричат Мандо Диао най-популярната шведска група след АББА. И напълно заслужено, защото с всеки следващ албум успехът на момчетата от провинциалното градче Борленге става все по-голям – от Европа до САЩ, през Япония. 

Смесицата от рок, брит поп и соул направи от Dance With Somebody и Gloria хитове, които наелектризират публиката по цял свят.  Това се случи и на концерта им София на 9 декември, с който петимата симпатяги закриха поредния си международен тур.

Стотици верни фенове и не по-малко вдъхновяващите Бьорн – от 21-и век, Карл-Йохан, Дейниъл, Патрик и Йенс превърнаха клубното парти в незабравим микс от емоции, достойни за „взривяване“ на стадион. Взрив по шведски – от страст, чар и провокация, подсладени с взаимна симпатия.

През 2017 т. излезе осмия студиен албум Good Times, който Мандо Диао определят като манифест на любовта и приятелството. Пробивът навън става факт с издаването на Hurricane Bar (2004). Infruset (2012) пък е първият им проект на шведски с десет поеми на родния им поет Густав Фрьодинг. Дискът се задържа 17 седмици на първо място в Швеция.