Китарист номер едно на България Иван Лечев припомни в „Шоуто на Николаос Цитиридис“ славните моменти от историята на ФСБ.

Сред тях е наградата „Грами“, получена от групата в категория „Най-добро латино изпълнение“ за аранжимента на песента на Хосе Фелисиано „Хубаво небе“ (Cielito lindo).

Снимка: Олег Попов

Иван Лечев разказа за първия концерт на групата пред 15000 човека публика на стадион „Академик“ и обяви новина за пръв път в шоуто – че съвсем скоро ще бъдат издадени две нови песни на ФСБ. След това разговорът премина към темата за шоуто „Гласът на България“. Беше излъчено и ексклузивно видео с кадри от първия епизод на формата.

Екипът бе подготвил вълнуваща изненада за Иван Лечев – песента „Високо“, изпълнена от неговите най-популярни ученици в музикалния формат – триото „Тринити“ и победителите от сезони 4 и 5 Радко и Ния. Текстът на финалния куплет бе адаптиран като реверанс от младите изпълнители към ментора им. Рок-легендата не можа да скрие емоционалната си реакция.

Снимка: Олег Попов

Към Иван Лечев в студиото се присъединиха съпругата му Евгения и седемгодишния му син Константин, който свири на барабани. Евгения Лечева подари на Николаос нейна авторска детска книжка и разказа за ангажиментите си като актриса в Театър „199“. Малкият Косьо сподели, че любимият му барабанист е Стунджи, а Майкъл Джексън е любимият му певец, но, попитан кой е любимият му китарист, детето заяви, че няма такъв, въпреки че баща му седеше до него.

Семейството бе предизвикано от водещия с игра, в която тримата трябваше да отговарят с вдигане на снимки на въпроси от типа „Кой в семейството е най…?“. Само по един въпрос всички се оказаха единодушни – че най-хубаво готви Евгения.

Снимка: Олег Попов

Предаването завърши с уникална музикална импровизация – Иван Лечев на електрическа китара, седемгодишния му син Косьо на барабаните, а на кахона ритъма държеше самият Николоас Цитиридис.