54-годишната Шинейд О‘Конър, умира от глад, защото не може да излиза от дома си. Това разри самата тя в Туитър. Певицата се обърна за помощ към почитателите си и приза, че страда от агорафобия и няма как да се снабдява с храна.

„Добре, това е молба за помощ“, написа тя. „Тайно живея с физически парализиращо състояние на ниско самочувствие, което е в следствие на травма. Напоследък не се храня, защото заради това състояние страдам от агорафобия и дори не мога да отида до магазина. Умирам от глад.“

С помощта на потребители на социалната мрежа, Шинейд намери компания, която може да достави храна до дома ѝ и написа: „Вече всичко е наред. Намерих услуга за доставка на храна. Нахранена съм и съм щастлива.“

Певицата не за пръв път говори за проблемите си. През февруари в интервю с ирландския актьор Томи Тиернан тя сподели, че психичното ѝ състояние се е влошило драстично и се притеснява за живота си. През август пък публикува видео, в което споделя за период отпреди две години, когато сериозно е обмисляла самоубийство.

Покрай безпрецедентните мерки за безопасност заради пандемията от COVID-19 се наблюдава ръст на психическите заболявания, както и на самоубийствата.

Още за трудния период, през който минава Шинейд О‘Конър може да прочетете на сайта LadyZone.bg: