Шефът на „Дисни“ Боб Айгър наруши мълчанието и се изправи срещу критиките на режисьорите Мартин Скорсезе и Франсис Форд Копола по адрес на филмите, правени по комикси на „Марвъл“.

По време на технологична конференция, организирана от „Уолстрийт джърнъл“, Айгър коментира последните критики от световноизвестните режисьори.

„Запазвам си думата „ужасяващ“ за някой, който е извършил масово убийство“, започна Айгър, визирайки думите на Копола. „Това са филми. Щом Скорсезе и Копола искат да мрънкат за филми, това е в правото им“, допълни той.

Шефът на „Дисни“ също така обясни, че с удоволствие би съпоставил филмите на световноизвестните режисьори с тези от „Марвъл“ вселената.

Критиките към филмите за супер герои започнаха, след като Мартин Скорсезе се изказа, че тези ленти не били кино. Последваха го Франсис Форд Копола и Кен Лоуч. Коментарите им предизвикаха сериозен негативен отзвук в професионален Холивуд, а и сред феновете на „Марвъл“ по цял свят.

Друг нюанс от споровете дали тези филми са кино или не е, че предстоящият филм на Скорсезе „Ирландецът“ е част от портфолиото на „Нетфликс“, докато всички филми от „Марвъл“ вселената ще бъдат достъпни в предстоящата нова стрийминг платформа „Дисни+“. По този начин те стават преки конкуренти.