За шеста поредна година сръбската банда S.A.R.S. ще изнесе концерт в София. Той ще бъде на 29 август и за първи път от няколко години насам рокаджиите сменят локацията – от "Маймунарника" се пренасят на стадион "Юнак".

На него S.A.R.S. ще представят новия си седми студиен албум, озаглавен „Глава“. В интервю за БГНЕС фронтменът на сръбската група Жарко Ковачевич каза, че в него дават рецепти на хората как да живеят по-добре.

Снимка: Facebook

"Новият албум съдържа осем нови песни и три сингъла, които сме пуснали през последните две години. Всичките ни албуми имат различни теми и сходни разбира се, но този албум има конкретна тематика. В него има социално ангажирани песни, както и песни за любов“, разказа Жарко Ковачевич.

Акцент в песните им продължават да бъдат политиците и начините, по които те правят живота на хората по-лош. Именно затова в този албум S.A.R.S. дават рецепти за по-хубав живот.

Според Ковачевич нищо в начина на управление не се е променило от последните 10 години и затова, вместо да повтарят грешките, които управниците допускат, дават съвети как да подобрим живота си, независимо от управлението на политиците.

„Единственото послание в нашите песни е, че сам трябва да направиш живота си по-добър и че политиците няма да го направят. А посланието ни към политиците е да внимават за хората и да се оглеждат за разгневени тълпи“, каза още музикантът.

До края на годината S.A.R.S. имат намерение да издадат своя осми албум „Писмо“.

След София бандата има планирани концерти в Прага, Цюрих и други европейски градове.