Сръбската група S.A.R.S. ще зарадва българските фенове с нов концерт у нас в разгара на лятото. Датата е 29 август, а мястото този път е стадион „Юнак” в София. Веселяците „Джанго Зе” пък ще се качат преди тях на сцената.

Групата спечели голяма популярност с редовните си гостувания у нас. Всичките концерти на S.A.R.S. се радват на голям интерес от страна на публиката.

Бандата е в състав Александър Лукович, Борис Тасев, Ненад Джордевич, Петър Миланович, Саня Лалич, Тихомир Хинич, Зарко Ковачевич. Името е съкращение от Sveže Amputirana Ruka Satrijanija (Прясно отрязаната ръка на (Джо) Сатриани).

Стилово музиката им се определя като алтернативен рок, реге, блус, джаз, хип-хоп и етно. Досега групата има издадени шест студийни албума, а клиповете и концертните им изпълнения в You Tube се радват на милиони гледания.

За първи път S.A.R.S. идват у нас през 2013 г. и именно тогава се влюбват в страната ни. В интервю за български медии вокалът на групата Александър Лукович казва, че родната публика е една от най-добрите.

„Не знам защо, но всеки път, когато идваме в България, е наистина невероятно. Атмосферата на концертите е невероятна”, признава той.

Снимка: Facebook

S.A.R.S. са изнасяли концерти в Пловдив, Ловеч, Созопол и няколко пъти в София. Последното им гостуване бе в столичния клуб „Маймунарника” в Борисовата градина миналия август.  

Билетите за концерта са на цени от 20 до 35 лв. в зависимост от мястото на стадиона и периода, в който могат да бъдат купени.