Руски епископ призова жените в страната да не мрънкат на мъжете си по време на карантината, за да не повишават напрежението в домакинството. Този съвет той даде по време на онлайн проповед в отговор на въпрос.

Епископ Панталеймон, който оглавява отдела по дарения на Руската православна църква, отговарял на въпроси на миряни в живо предаване в „Ютюб“. Една жена го попитала как да живее в послушание на съпруга си.

Епископът я посъветвал да „спре да прави мрънка на мъжа си и да прави коментари“, за да избегне напрежение по време на националната карантина срещу COVID-19 в Русия. Той съветва жената също така да се самонакаже, ако все пак не устои на желанието да коментира поведението на съпруга си.

Епископът предлага като наказание десет поклона всяка вечер или например „да не яде шоколад и да не използва интернет“ в продължение на един ден, пише „Москоу таймс“.

След отрицателна реакция от страна на миряните към съветите на епископа, той по-късно уточни, че същото важи и за мъжете в семейството.

В официално изявление той написа „В настоящата притеснителна ситуация е много важно да се запази мирът в семейството. По-добре да се въздържаме от коментари, да се опитваме да се подкрепяме и да показваме любовта си един към друг“, гласи съобщението.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!