Двучасово шоу, стотици екзалтирани фенове и най-популярните хитове на Инна. Такава беше атмосферата по време на първия самостоятелен концерт на певицата в България.

През 2008ма сингълът "Хот" изстрелва родената в Мангалия Инна сред топ имената на румънската поп сцена. Песента става номер 1 в класациите на 16 държави. За кратко време секси миньончето успява да пробие навсякъде в Европа и да направи така, че румънската музика да звучи навсякъде.

Преди да се отдаде на музиката Инна учи политически науки, знае и пет езика. За 10 години Инна има десетки хитове, покорили музикалните класации в родината й, както и в България, Великобритания, Испания, Русия и в почти целия свят. 32-годишната звезда обеща в профила си в Инстаграм, че ще се върне отново у нас.

"Чувствам се невероятно отново в България. Дори не помня колко пъти съм била тук. Все пак сме съседи и е много лесно да идвам често. Мисля, че последният път беше миналото лято за един страхотен фестивал. Хората бяха невероятни и си прекрарах чудесно", заяви Инна.

Защо избра Велико Търново за първи самостоятелен концерт? Планираш ли такъв и в София?

Правя го, защото съм все още в началото на кариерата си. Хората ме канят непрекъснато - в различни градове и държави... Просто този път ме поканиха във Велико Търново ...дори не знам дали го произнасям добре.

Перфектно.

Поканиха ме и си казах:защо не? Разбира се!

Казваш, че си в началото на кариерата си...?

Да! Всеки ден е начало на кариерата ми!

Та ти си най-известната румънска певица в Европа и в света?! Как успя да го постигнеш?

Благодаря много, оценявам го. Не знам, правя това, което обичам. Правя го със страст. Опитвам се да дам най-доброто. ..но наистина обичам да казвам, че сега започвам, защото всеки ден е различен, всеки град, всяка държава, всеки концерт.

Колко важно е една певица да бъде и умна? Ти например знаеш 5 езика?

О, ако това ме прави умна...благодаря! Не само за певица, за всеки човек, за всяка жена е страшно важно да бъде умна.

Как гледаш на музиката? Повече като бизнес или като изживяване на една мечта?

В момента работя по втория ми албум - изцяло написан от мен, а всеки момент ще пуснем на пазара първия. Мисля, че музиката е бизнес, но и моята лична мечта. Мечтая си да правя музика, да съм артист и изпълнител през целия ми живот, така че зависи. За мен музиката е моя мечта, но и бизнесът, с който се занимавам. Ако ме попитате какво правя тази вечер? То не е бизнес, а най-доброто шоу, на което съм способна. Ако ме попитате утре, когато съм в офиса и се чудя как да подобря шоуто си или как да промотирам новия си албум... да, това е бизнес. Днес обаче това не е бизнес, а любов.

Когато започваше кариерата си, така ли си представяше, че ще се развие?

Не. Никога не съм си представяла, че един ден ще обикалям света, правейки турнета, че ще пея в България и навсякъде другаде. Не. Работих за това, мечтаех за това и съм адски благодарна и щастлива за всичко, което вселената и моите фенове ми дадоха.