Четиригодишният Рейдън Гонзалес от Сан Антонио ще получи специален парад за рождения си ден тази година, след като и двамата му родители починаха от COVID-19. Тъжната история на детето прикова вниманието на медиите отвъд океана, както и на хиляди хора в социалните мрежи и дарители, пише Си Ен Ен.

Рейдън е едва на 4 години, когато и майка му, и баща му умират от новия коронавирус. Така детето ще посрещне петия си рожден ден без родителите си, но семейството му организира специален парад.

„Парадът ще бъде с автомобили покрай дома на баба му и ще е с тема динозаври“, казва неговата леля Марджи Брайънт пред Си Ен Ен. Желани да се включат са изявили от местната пожарна, автомобилни клубове, рокери с мотори, както и… Батман.

„Това е важен рожден ден за Рейдън. Искаме да знае, че ние винаги ще бъдем до него на всичките му рождени дни и ще празнуваме. Сигурна съм, че родителите му ни се усмихват и знаят, че той е в добри ръце“, казва още Брайънт.

Още през май месец тази година бащата на Рейдън – Айдън Гонзалес се почувствал зле. Описал симптомите си като „алергична реакция“. Дни по-късно бил диагностициран с коронавирус, а шест дни след това – бил закаран в интензивно отделение в местна болница в тежко състояние. Там той бил лекуван в продължение на две седмици, но загубил битката с новия коронавирус.

Няколко месеца по-късно майката на Рейдън – Марая Гонзалес се почувствала зле. Тя имала задух и болки в гърдите, близките й повикали линейка. „Дойдоха, измериха показателите й и я откараха в болница. Повече не я видяхме“, разказва Брайънт.

Четиригодишният им син много тежко приел загубата на родителите си. Рейдън многократно заявил на близките си, че и той иска да е „ангел в небето“, за да бъде с майка си и баща си.

Заради тежката загуба, семейството на Рейдън е решено да направи всичко възможно, за да има той истински незабравим рожден ден. Парадът ще се състои покрай дома на баба му идната неделя. Близките на Рейдън призоваха всеки, който иска да се включи в „социално дистанцирания парад“ – да се качи на колата си и да „изръмжи като динозавър“ покрай къщата на Рейдън.