С епично изпълнение, четири обърнати стола и оспорвана битка между треньорите Михаела Филева, Камелия, Графа и Иван Лечев стартира новият сезон на „Гласът на България“ по bTV в неделя вечер.

Снимка: btvnovinite.bg

Първият участник в кастингите на тъмно – 18-годишната Славея Иванова,  изправи на крака треньорския състав с чувствената балада Rise Up и продължи напред в отбора на Михаела Филева.  

Снимка: btvnovinite.bg

По данни на ГАРБ рекордните над 1 440 000 зрители са гледали старта на най-успешното музикално риалити у нас, в което само гласът има значение - това е най-гледаният първи епизод на шоуто в сравнение с всички предходни сезони (All4+).

Снимка: btvnovinite.bg

Надпреварата между треньорите и изключителните музикални изпълнения в неделя вечер бяха и категоричният избор на 44% и от младите зрители (18-34 г.), както и от хората на възраст между 18 и 49 години.

Истински фурор в „Гласът на България“ предизвика неочаквана поява на втория участник – Атанас Кателиев,  който се приземи върху стола на новото попълнение в треньорския състав Михаела Филева. „Ти си падна направо на мястото!“, засмя се певицата и отстъпи мястото си на Атанас. Младото момче впечатли треньорите както с ударното изпълнение на парче на Stevie Wonder, така и с признанието, че работи като стругар. Атанас избра да се състезава в отбора на Графа, в който участието си в шоуто продължи и 39-годишната Галина Красимирова от Сливен. Тя спечели кастинга на тъмно с четири обърнати стола, запомнящ се кавър на песен на Tina Turner и силна лична история. 

Завладяващите житейски истории на талантите бяха неизменна част от старта на шестия сезон на музикалното шоу. Дъщерята на шоумена и тв водещ Иво Танев – Албена, изненада публиката с нестандартен микс между Havana на Camila Cabello и Trouble на Moby, и трогна зрителите с признанието, че избира да се изяви на сцената на „Гласът на България“ с цел на намери себе си след 7-годишна връзка и детство в сянката на баща си. Треньорите обаче не се трогнаха от изпълнението й, а Албена коментира неуспеха си с прекомерната си емоция. 

Още в първи епизод на шоуто Камелия спечели за отбора си така чакания от нея изпълнител в попфолк жанра. Появата на 23-годишния таксиметров шофьор Тодор Симеонов, който изля душата си в сръбски шлагер, накара и четиримата треньори да се обърнат. „От три сезона чакам попфолк! Ей, животе! Дайте чаша вино!“, възкликна Камелия при появата на Тодор, който успя да разчувства дори заклетия рокаджия Иван Лечев.  

С появата на 23-годишния студент Сергей Вардеварян зрителите станаха свидетели на истински концерт на сцената на „Гласът на България“. Изпълнението му бе високо оценено от Иван Лечев, то завърши с четири обърнати стола, а китаристът на ФСБ се качи на сцената и акомпанира с китарата си на младия талант.

Силен финал на първи епизод на „Гласът на България“ постави 16-годишната Надежда от Пазарджик. „Има Надежда за българската музика!“, възкликна Михаела Филева, след като момичето свири на роял и направи собствен прочит на класиката Wicked Games на Chris Isaak. Тийнейджърката, която за пръв път се изявява пред публика като изпълнител и инструменталист, избра да продължи в шоуто в отбора на Михаела.