Колко може да струва едно скъсано парче червен плат? Очевидно поне 40 000 долара, ако го е носил легендарният актьор Кристофър Рийв. Наметалото му от филмите за Супермен ще бъде продадено на търг.

Кристофър Рийв носи червената пелерина в първите три филма за Супермен. Докато е бил с нея са го закачали с жици, за да изглежда, че лети и са го снимали пред екран с облаци или пред син екран, за да добавят специалните ефекти по-късно.

Снимка: Getty Images

Платът носи отпечатъци от употреба и е скъсан на местата, където жиците са го докосвали, но този дефект не само няма да намали цената на наметалото, а дори ще я увеличи, защото го прави по-автентично.

Ролята на Супермен превърна Кристофър Рийв в световна суперзвезда, но и го обрече винаги да бъде свързван с ролята. Мъжът никога не успя да избяга от сянката на Супермен.

Снимка: Getty Images

През 1994 г. Рийв, който е много запален по ездата, пада от коня си и чупи гръбнака си. До края на живота си е прикован към инвалидна количка. Това обаче не спира кариерата му и Рийв се превръща във вдъхновение за милиони хора. Голяма част от дейността му извън екрана е свързана с насърчаване на изследването и използването на стволови клетки.

Кристофър Рийв почина през 2004 г. на 52 години.

Още любопитни новини за шоубизнеса може да прочетете на сайта LadyZone.bg