Принадлежности от филмови и телевизионни продукции като "Стар Трек", "Супермен" и "Междузвездни войни" ще бъдат предложени на търг днес в Лондон, съобщи Контактмюзик, цитиран от БТА.

Участниците в аукциона, организиран от продавачите на филмови и телевизионни костюми и реквизит "Проп стор" и кино "Одеон", ще могат да наддават за една от униформите на мистър Спок. Тя е носена от покойния актьор Ленард Нимой във втория сезон на хитовия телевизионен сериал "Стар Трек". Очаква се за нея да бъдат платени над 110 000 долара.

На търга ще бъде предложен и знаковият костюм на покойния Кристофър Рийв като Супермен. Оценката му е между 64 000 и 96 000 долара.

Желаещите ще могат да наддават за над 450 филмови и телевизионни принадлежности. Сред тях са също шлем на щурмовак от филма "Междузвездни войни: Епизод V - Империята отвръща на удара", ноктите на актьора Хю Джакман като Върколака в "Х-Мен 2", реквизит от първия филм от трилогията "Властелинът на пръстените" и от "Терминатор 3: Бунтът на машините".