Звездни кино отличия във Венеция и в Холивуд. Испанският режисьор Педро Алмодовар получи „Златен лъв” за цялостно творчество на най-сатрия кинофестивал в Европа.

69-годишният режисьор печели няколко отличия за филмите си, в това число за оригинален сценарий за драмата „Говори с нея”. Дебютът си той прави именно във Венеция през 1983 г. с комедийната драма „Тъмни навици”.

„Наградата „Златен лъв” е много важна, особено ако я дават на теб. Колкото до Венеция, това е мястото, където се родих като режисьор. За мен това е нещо много специално”, каза Алмодовар.

Американската актриса Кирстен Дънст се сдоби със звезда на Алеята на славата в Холивуд. 37-годишната актриса видимо се развълнува, когато прие отличието в присъствието на семейството и приятелите си, сред които режисьорката София Копола.

„Винаги съм смятала, че звездите се посвещават на легенди от миналото. Никога не съм мислила, че един ден ще бъда дори близо до това да съм част от тях”, сподели актрисата.


Дънст открива славата през 90-те години с ролята на дете-вампир в хоръра „Интервю с вампир”. Тя ѝ носи номинация за „Златен глобус” и награда за най-добра поддържаща аткриса, когато е едва 12-годишна. 

Все пак, тя е най-известна с ролята на Мери Джейн Уотсън, годеницата на Питър Паркър в три от филмите за „Спайдърмен”.