Какво има под Министерството на земеделието в София и защото царете на животните от Лъвов мост са без езици, са само част от нещата, които може да научим в трамвая. И източник на тази информация може да не са единствено 100-годишни баби-реститутки, а Tram Experience.

Идеята е на група младежи, които преоткриват софийските трамваи, и то още от времето, когато те не са жълти, а дървени и зелени. На мотрисата винаги има контрольор, който обаче няма да вдига скандали на гратисчиите, а ще разказва приказки от стара, и не чак толкова стара, София.

В допълнение, на борда звучи класическа музика на живо – има цигулка, има и ударни. Намерено е място и за цяло чело. А изпълнителите са три чаровни и много талантливи момичета.

Снимка: Лилия Йотова

Разходката с трамвая започва и завършва в интересната и автентична винтидж атмосфера на най-старото трамвайно депо в България, бул. „Мария Луиза“, до Централната гара.

От есента партита на зеления трамвай ще има всеки петък, като всеки път маршрутът ще бъде различен, а пътниците ще се връщат назад във времето с истории за всички забележителности по трасето.

Снимка: Лилия Йотова

„Идеята, която ни обединява е простичка - да накараме всеки човек, който търси алтернатива на забавление и културно социализиране, да преживее невероятни мигове в приятна компания и необичайна обстановка“, казва Емил Русчев, един от организаторите.

Tram Experience е вдъхновен от теснолинейката Септември-Добринище, но засега остава в рамките на столицата.