Капитан Том Мур - британският столетник и звезда в благотворителността, който събра милиони лири за Националната здравна служба, обикаляйки в градината си по време на COVID-19 карантината, е подписал договор за заснемане на биографичен филм за живота му.

Филмът, който ще бъде заснет през следващата година, ще бъде продуциран от британските компании Fred Films и Powder Keg Pictures, съобщава още Ройтерс.

"Това е история за силата на човешкия дух и капитан Том я олицетворява", казват Джеймс Спринг от Fred Freds и Ник Мъркрофт на Powder Keg.

"Не знам за 100-годишни актьори, но съм сигурен, че Майкъл Кейн или Антъни Хопкинс биха могли да свършат прекрасна работа, ако са готови да остареят!", пошегува се Том Мур.

Ветеранът от Втората световна война влезе в световните заглавия през април, обикаляйки обиколките около къщата в градината си в навечерието на 100-ия си рожден ден по време на разгара на пандемията COVID-19, като събра общо 39 млн. паунда (50 млн. долара) за Националната здравна служба - вместо първоначално планираните 1000 паунда.

Той счупи два световни рекорда на Гинес и бе удостоен с рицарско звание от кралица Елизабет. Сър Том Мур написа автобиография и помогна за създаването на благотворителна организация. Капитан Том оглави и музикалните чартове на Острова със своето изпълнение на песента "You'll Never Walk Alone".

Премиерът Борис Джонсън лично предложи капитана, служил като армейски инженер в Индия и Мианмар, с думите "той е като фар в гъстата мъгла от коронавируса".

"Получихме толкова много оферти, но това, до което се свеждаше всичко, беше доверието", казва дъщеря му Хана Инграм-Мур.

"Големи почитатели сме на филмите, които Джеймс, Мег (Леонард) и Ник са писали и продуцирали, като се надяваме, че нашата история ще се свързва с публиката по същия начин, както предишните им филми", казва тя.

Филмът ще се фокусира върху това как личната мъка и ужас на капитан Том Мур са формирали живота му и са го вдъхновили да продължи да ходи, казват продуцентите.

"Във времена на страх и несигурност 161 страни по света прегърнаха маяка на надеждата, който капитан сър Том даде", казва Спринг.

Вижте повече за капитан Том Мур в Ladyzone.bg.