Пилотът на полет на Southwest Airlines заплаши да отмени излитането, след като мъж в ​​самолета изпрати голата си снимка на другите пътници, съобщава Си Ен Ен. 

Случката е преди полета от Хюстън, САЩ до Кабо Сан Лукас, Мексико. Трансферът на файлове е бил осъществен чрез AirDrop на Apple. 

“Ето каква е сделката, ако това продължи, докато сме на тук, ще трябва да се върна до вратата и всички ще трябва да слязат. Ще се свържа с охраната и ваканциите ви ще бъдат провалени. Така, че ще ви помоля да спрете да изпращате снимки”, каза пилотът на пътниците, докато е заснет от пътник във видео, публикувано в ТикТок и гледано около 2,7 милиона пъти. 

Пътничката Тейглор Марсалис, заснела видеото каза, че тя и нейните приятели са се качили в самолета, а след това са получили известие за сваляне на снимки. 

Тя подчерта, че е отхвърлиха известието, но две от приятелките ѝ са го приели, след което са се сдобили с голите снимки. 

„Това беше гол мъж, който се беше пуснал AirDrop на всички“, каза Марсалис. 

Друга пътничка е уведомила стюардесата за снимките. 

„Безопасността, сигурността и благосъстоянието на пътниците и служителите ни е най-големият приоритет на екипа на авиокомпанията“, се казва в изявление на Southwest Airlines.

Марсалис каза, че пилотът е бил професионалист и се е справил страхотно със ситуацията.

След изказването на пилота и проверката на стюардесите, самолетът е излетял безопасно.