Ерика Думбова е една от най-младите инфлуенсъри в България. Само на 16 години тя има почти 130 хиляди последователи в YouTube и над 80 хиляди в Инстаграм.  Вдъхновение и идеи за съдържанието, което създава, черпи от други чуждестранни влогъри, които следва, като винаги се старае да пречупи нещата през своята призма. Във видеата си обича главно да показва и учи зрителите си на нови полезни неща.

На прага на новата учебна година Ерика гостува в подкаст поредицата на сайта Ladyzone.bg - “Малки разговори”. Тийнейджърката споделя за своите преживявания през лятото, говори за вълненията покрай училище и онлайн обучението.

За Ерика социалните мрежи не са просто забавление, но и работа. Въпреки че прекарва немалко време там, тя не позволява това да попречи на ученето й.

За да избегне опасностите в интернет, Ерика следва няколко правила:

  • Не изпращай никакви снимки, от които после би те било срам.
  • Когато се запознаеш с някого в интернет, увери се с кого разговаряш (например чрез видеовръзка).
  • Когато си на някое място, не слагай точната локация. Прибери се или се премести на друго място и тогава качи сторито с локация.

След 12 клас Ерика обмисля да продължи образованието си в Канада, където иска да следва графичен дизайн, журналистика или бизнес.

Снимка: Евгений Милов

Целия разговор с Ерика във видео и аудиоформат можете да намерите в Ladyzone.bg: