Карантината, въведена заради коронавируса, се оказа изключително доходоносна за козметичните хирурзи, които станали много търсени по време на пандемията за корекции на лицето и тялото. 

Честите видеоконференции по време на самоизолацията станали причина хората да изпитват по-голямо неудовлетворение от външния си вид, пише вестник „Ню Йорк Таймс”, цитиран от БГНЕС. 

Според статистиката, сред най-предпочитаните процедури през последните месеци са лифтинг на лицето, опъване на брадичката и прибиране на корема. „Никога не съм правил толкова много лифтинг през лятото, както през тази година“, казва д-р Даян Алекзандър - пластичен хирург в Атланта, САЩ. 

В периода от 18 май, когато клиниката ѝ отново е отворила врати за козметична хирургия, до края на юли тя е извършила 251 процедури. Пациентите се оплаквали най-често, че „изглеждат ужасно”. 

Според нея, светът, в който живеем, е изключително странен: „Всички са притеснени от глобалната криза, икономиката се срива, но въпреки това хората ги занимава основно въпроса дали се чувстват добре в кожата си“, допълва лекарят. 

Пациентите споделят, че поради липсата на възможност за пътуване, те просто са решили заделените за развлечения средства да бъдат инвестирани в разкрасителни процедури