През 1966 г. Джон Ленън дава интервю, в което заявява, че групата му „Бийтълс“ е по-популярна и по-влиятелна от Ийсус Христос. Коментарът му предизвиква скандал сред религиозните общности, но и се оказва в известна степен пророчество. 14 години по-късно Джон Ленън е прострелян смъртоносно и след смъртта си се превръща в най-обичаният и дори боготворен музикант на всички времена. Музиката му остава символ на доброто, надеждата и свободата. Но кой щеше да е Джон Ленън, ако беше жив и днес празнуваше 80-ия си рожден ден?

Един от хората, които са познавали Джон Ленън най-добре, е музикантът Пол Маккартни, с когото основават легендарната група „Бийтълс“. Двамата са работили заедно в продължение на десетилетие и са автори на някои от най-великите песни в историята на музиката. Освен това приятелството им е легендарно, както и творческите им несъгласия.

Снимка: Getty Images

Неотдавна Сър Пол Маккартни даде интервю през актьора Алек Болдуин и сподели как си представя Джон Ленън, ако беше успял да навърши 80 години.

Харесва ми да си представям, че щеше да успее да навърши 80“, каза той. „Приятно ми е да си го представям на 80. Щеше да се занимава с литература. Щеше да пише, но не задължително песни. Беше се насочил в тази посока и имаше няколко малки книжки. Мисля, че щеше да остарее много добре.

Снимка: Getty Images

За съжаление никога няма да разберем по какъв начин Джон Ленън щеше да промени света, ако беше оживял, нито дали светът нямаше да промени него. През 1980 г., когато е на 40 години, Джон Ленън е прострелян в гръб от 25-годишния убиец Марк Дейвид Чапман и умира на място. Чапман дори не се опитва да избяга от местопрестъплението, просто сяда наблизо и започва да чете „Спасителят в ръжта“ – книгата, за която твърди, че го е подтикнала да убие Ленън.

На сайта LadyZone.bg може да прочетете още коментари за това какъв щеше да е Джон Ленън, ако днес празнуваше 80-ия си рожден ден: