Петгодишният Тони Хъджъл от Кингс Хил в Кент успя да събере над 1 млн. паунда за болницата, която е спасила живота му. Момчето е с ампутирани крака, защото като бебе бил малтретиранo от биологичните си родители, пише Би Би Си.

Тони ходи с протези и на двата крака. Детето се вдъхновило от постижението на капитан Сър Том Мур, който събра близо 33 млн. британски лири и ги дари на Националната здравна служба на Великобритания.

Целта на Тони била да събере 500 британски паунда като ходи всеки ден през юни, но до момента детето е събрало над 1 млн. паунда за Лондонската детска болница Евелина.

Осиновителката на Тони, Пола Хъджъл е без думи. „Абсолютно ме отнесе! Това е нереално!“, казва тя.

Тя уточни, че детето до момента е изминало 8,3 км, като дневната му постижение за изминато разстояние е повече от 800 метра.

„Тони знае, че това е голяма сума пари и ще бъде изключително горд от постигнатото“, казва Пола.

От детската болница коментираха, че от началото на предизвикателството ходенето на Тони с протези се е подобрило значително. „Той е абсолютно звезда и е страхотно да знаеш, че събраните от него пари ще бъдат използвани, за да помогнем на деца като Тони и техните семейства“, казва Каролин Гормли, директор на дарителската програма на болницата.

Междувременно малкият Тони продължава да ходи и да преодолява всяко едно предизвикателство.