Фирмата за онлайн плащания “ПейПал” е първата компания, която официално се оттегля от пускането на криптовалутата на “Фейсбук” – “Либра”. Причината за оттеглянето им не се уточнява.

Криптовалутата “Либра” и нейният дигитален портфейл “Калибра” бяха представени от “Фейсбук” през юни. От тогава дигиталният гигант има големи проблеми с международните регулации, като Франция и Германия заявиха, че ще я блокират.

От “ПейПал” коментираха единствено, че продължават да подкрепят новото начинание на “Фейсбук”, но предпочитат да се съсредоточат върху собствения си бизнес.

Фирмата за онлайн плащания беше част от оригиналните членове на т.нар. “Асоциация “Либра” – общо 28 компании и неправителствени организации, помагащи в разработката на криптовалутата. Сред тях са и “Виза”, “Мастъркард” и “Юбер”.

В отговор на оттеглянето на “ПейПал” от “Асоциация “Либра”, коментират, че са наясно с това, че реконфигурирането на финансовата система е трудно.

“Ангажираността на всички в тази мисия е по-важна за нас от всичко друго. Добре е, че разбрахме за това сега”, казват от асоциацията.

Още с обявяването на “Либра” бяха изразени съмнения как технологичният гигант “Фейсбук” ще предпазва личните данни и пари на потребителите си.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!